ponedjeljak, 18. siječnja 2016.

Winter skin care guide!

Vjerojatno svi znamo koliko je bitno voditi brigu o koži tijekom zime,a i općenito,ali nitko ne vodi veliku brigu o tome. Ta navika treba prestati. Puše bura,koža nam se oštećuje ako ne vodimo brigu o njoj i poslije žalimo. Upravo o tome je današnji post. Shvatila sam da nas jako malo brine o tome i da treba početi razmišljati i o koži. Neću duljiti,paaa počnimo. :-)


#1
U svakom je slučaju jako bitno čistiti lice,umijati se vodom i sve to da ne bismo dobili najnepoželjnije neprijatelje na licu-prištiće,akne.. Uvijek prije nego odeš vani trebaš namazati lice bilo kojom kremom za lice koju koristiš. To je kao zaštitni sloj na tvojem licu,i poslije ćeš biti zahvalna sama sebi što imaš tu naviku. Ja osobno preporučam Neutrogenine kreme,bilo koju,jer su po meni sve učinkovite i za prištiće i zaštitu lica. I da,vrlo je bitno i voditi brigu o zaštiti od sunca,jer iako je zima,koža se isto može uništiti pod djelovanjem sunca. Osobito ako idete na planine,heh. Za to preporučam ovu kremicu u narančastom pakiranju dolje na slici.☺️


#2
I usne su vrlo bitne da bi se o njima vodila briga. Sigurno smo se svi,barem jednom,suočili sa ispucanim usnama. To nije lijepo,ni za vidjeti,a ni za osjetiti. Tako da unaprijed vodi brigu o tome. Kupi si neko hidratantno labelo i redovito ga nanosi. I da,suzdrži se od lizanja usana. Ako se ne možete odlučiti koje labelo kupiti,ja ću vam ih preporučiti par. Prvenstveno,labelo ili krema melem. Bolje sigurno nema,to je po meni najbolje što sam ikad probala. Onda imate eos,koji je također odličan,možda bi najučinkovitiji bio sweet mint jer je najprirodniji. Još imate odlično obično labelo marke Labello,a u zadnje vrijeme mi se sviđa i Balea Sensitive obično labelo. I naravno,baby lips. Mislim da je za općenito njegu usana dobro i najbole uzeti labelo koje nema neke prevelike boje i pigmente,ono prozirno.☺️


#3
Osim lica,također je bitno voditi brigu o cijelom tijelu. Mlijeko za tijelo bi bilo poželjno. Tvojoj koži treba hidratacija. Tome će svakako najbolje pomoći voda. Ali ona nije dovoljna. Preporučila bih ti Neutrogenina mlijeka za tijelo jer su odlična,ali ni Niveina nisu loša. Bitno da je mlijeko za tijelo,jel. Imam još i Karma kream od Lusha,što je svakako odlično,oni imaju savršenih proizvoda,pa ako imaš Lush prodavaonice u blizini,svakako pogledaj.
Uglavnom,svaki put nakon što se uvečer otuširaš,nanesi mlijeko za tijelo i to je to. S vremenom će prijeći u naviku.


#4
Ovo je općenito briga o koži,a ništa nije manje važna ni zimi. 
Dakle,ako se šminkaš,nikad ne smiješ zaboraviti prije spavanja skinuti šminku. Istina,nekad je to tako dosadno i jednostavno ti se ne da,ali to je za dobro tvoje kože. Ako je jako kasno i 'padaš s nogu',ne moraš kompletno micati šminku micelarnom vodom ili mlijekom za skidanje šminke,već možeš uzeti vlažnu maramicu i tako ukloniti šminku. Malo ćeš trebati trljati,ali to možeš i u krevetu napraviti ako na noćnom ormariću uvijek imaš paket vlažnih maramica. :-)


#5
Kakva god tvoja briga o koži bila,moraš jesti zdravu hranu. I to pripomaže tvojoj koži. Proteini,vitamini... Osobito ujutro,za doručak. Odreci se tih nekakvih slatkiša i jedi nešto zdravije. Voće i povrće ti moraju postati životni prijatelji,lol. I ta navika će već doći,ali se i ti trebaš potruditi oko toga. :-)

I poslije svega a prije onog zadnjeg dijela,moram samo reći da,uz sve nabrojene proizvode,moram spomenuti i bilo kakve L'occitanneove i L'erbolariove jer je to jednostavno predobro,lol.

A sad,to je to za ovaj post. Nadam se da vam se svidio i da je koristan. Pišite mi iskrena mišljenja,savjete i zamjerke u komentare i na ask,sve uvijek dobro dođe. Također,uvijek volim ostvariti pokoji collab,pa ako želite,slobodno se javite. 
Love,M.❤️

Nema komentara:

Objavi komentar