subota, 23. siječnja 2016.

#PinswithM: 3 healthy breakfast ideas | Pinterest inspired

Hejhejheeej. Evo nas u još jednom postu,a zapravo i u novoj seriji postova. #PinswithM će od ovog posta pa nadalje biti serija postova koji će povremeno izlaziti na temu društvene mreže Pinterest. Tamo sam od prije par dana i našla sam stvarno puno odličnih ideja,od hrane do mode i želim to dijeliti s vama. Pa evo,dođoh i na ovu ideju.Danas ću vam,inspirirana Pinterestom,predložiti 5 zdravih ideja za doručak. Recepti su baš lagani i mislim da nećete požaliti ako ih pokušate napraviti. Da ne duljim,krenimo! :-)

I da,žao mi je što nemam svoje originalne slike,gotovo sva sam jela još davno probala,ali nisam u zadnje vrijeme to uspjela ponoviti i poslikati. 

1.- Energy-boosting raspberry-berry-basil-cream cheese toast ☺️

Ovaj tost,to je nešto odlično. Osim što je izvor vitamina i energije,odličnog je okusa. Jedan primjer zdravog tosta. Potrebni sastojci su:tost,namaz sir,kupine i borovnice(to je po želji). 
Dakle,all you need to do jest da ispečeš tost i naslažeš sastojke. I pojedeš. Jedan komad je dovoljna da budeš energična ujutro i za ostatak dana. Stvarno,savršenstvo,iako zvuči čudno i loše.☺️


2.- Healthy blueberry muffins! 

Ovo već bolje zvuči. A,uostalom,tko ne voli muffine? Ovakvi muffini su samo zdravija verzija onih čokoladnih. Pa,dakle,za ovaj recept ćeš trebati: 2 čaše brašna za sve namjene,1 čaša obične zobi(žitarica),2/3 čaše šećera,1 mala žličica praška za pecivo,1 mala žličica sode bikarbone,pola žličice soli,11/2 čaše grčkog jogurta od meda(nonfat),dva velika jaja(lagano ih razbij i stavi u smjesu),4 male žličice neslanog otopljenog i lagano hladnog masla,jedna žličica ekstrakta vanilije,1 čaša svježih borovnica. Puno sastojaka,I know!
I dalje,prati korake.
Zagrij pećnicu na 350 stupnjeva.  Formu za muffine prekrij sprejem za kolače ili papirom za pečenje. U zdjeli pomiješaj brašno,šećer,zob,sodu bikarbonu,prašak za pecivo i sol. U drugu zdjelu pomiješaj jaja,maslo i vanilin ekstrakt. Pomiješaj jogurt s ostatkom suhe smjese. Promiješaj da bude kao jedno. Pažljivo stavi borovnice u smjesu. Sada u forme za muffine žlicom složi smjesu(svaku formu napuni do vrha). Peci 20-25 minuta dok tijesto ne bude gotovo zlaćane boje i kad ga lagano dotakneš bi se trebalo vratiti u prvobitan oblik. ☺️


3.- Oatmeal overnight breakfast snack!
Za ovaj odličan jutarnji snack ne treba ti puno stvari. To su: malo zobi,tekuće bademovo mlijeko(dodaj više ako ne voliš puno hrskave zobi),grčki jogurt jer bez toga ništa nije kremasto heh i chia sjemenke.
U neku staklenku samo zajedno sve pomiješaj,na vrh,kao na slici,možeš dodati koji komad voća kao što je banaana i borovnica ili pak neki preljev kao karamela. Kad si to napravila,preko noći stavi u frižider. To zapravo ne mora ni biti doručak kod kuće. Ionako to moraš navečer napraviti,pa ako ti se ujutro žuri,možeš pojesti ovaj snack i na putu do škole. :-)



drage moje,to je to za ovaj post. Nadam se da vam se svidio. Svakako mi pišite mišljenja na ask i dolje u komentare. Vidimo se u idućem postu,ly.

3 komentara:

  1. Odličan i vrlo koristan post! Definitivno ću isprobati poneku zanimljivu ideju! ☺

    fandbportal.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
  2. look so yummy!
    would you like to follow each other on GFC & G+? If you follow me,
    I will follow you back after it.
    www.tomntins.com

    OdgovoriIzbriši