utorak, 26. siječnja 2016.

10 iPhone life hacks you maybe didn't know!

Pozdrav svima i dobrodošli u još jedan post. Današnji post će biti o life hacksovima za iPhone. Da,znam da nemaju svi iPhone ali ovakva vrsta posta je stvarno bila željena,predlagalo mi ju je dosta ljudi baš zbog toga što se sami nisu znali snaći u detaljima detalja iPhonea. Iako nije tako teško,kroz ovih par life hacksova ću vam to pokušati i objasniti. A ako budete htjeli,možda jednom napravim ovakvu vrstu posta i za samsung mobitele i ostale androide. Anyways,let's get starteed! :-)


#1-Saving battery and faster charging! 
U novom iOS-u 9,možeš uključiti mod slabog napajanja(Postavke->baterija->mod slabog napajanja uključi) koji će automatski smanjiti svjetlost na mobitelu i trošiti će manje baterije. Stvarno odlična stvar ako ti treba ostati do kraja dana dosta baterije,a nisi kod kuće. Nije da mobitel zbog toga sporije radi,možda se zeru sporije učitavaju podaci,ali ništa zato. A kako bi se baterija duplo brže napunila,možeš mod slabog napajanja ostaviti uključen ili uključiti 'airplane mode' na mobitelu,to je definitivno duplo brže punjenje nego inače! :-)


#2-Turning your phone sideways!
Da,nekad nas možda nervira kada nam se automatski okrene zaslon(zaustavi to tako da ideš u kontrolni centar i klikneš prvu ikonicu na vrhu s desne strane.),ali nekad to ima svoje prednosti. Osobito na kalkulatoru. Kada okreneš mobitel vodoravno,okrene se i zaslon i automatski na kalkulatoru dobiješ sve one stvari koje prije nisi imao. Dok je mobitel okomito imaš par osnovnih radnji,a kad ga okreneš imaš detalje detalja.  Odlično,zar ne? :-)


#3-Deleting text
Znate ono,pišete pola godine i shvatite da to ipak ne želite nekome poslati. Umjesto da sto godina brišete tekst,dovoljno je samo lagano protresti mobitel i vidjet ćeš opciju 'undo typing' i to je to,samo klikneš 'ok' ili nešto,što već ima. A također,zna se dogoditi da nas to i nervira. U tom slučaju,otiđi na postavke-općenito-pristupačnost-poništavanje tresenjem-isključeno


#4-Don't know what's this song?
Često se događa da u autu ili negdje čujemo neku pjesmu i ne znamo kako se zove. Umjesto da trošiš memoriju na soundhound ili shazam aplikacije za prepoznavanje pjesama,samo odi na 'siri' i pitaj ju 'what's the song' ,ona bi trebala odgovoriti nešto i pustiš je da posluša koja je pjesma. Stvarno radi,odlično! :-)


#5-Boring charger
Iduća dva life hacksa su općeniti,to jest vrijede za sve mobitele,ne mora biti samo iPhone. Ako ti je boja punjača jednostavno dosadna,možeš uzeti washi traku i samo oblijepiti dio punjača-kabel ili onaj dio za utičnicu,whatever. 

#6-Louder music
Ako nemaš kod kuće normalan zvučnik,možda ga nije potrebno ni kupovati. Uzmi staklenu čašu ili posudu i u nju stavi mobitel i pojačaj muziku. Nekad je zvuk bolji čak i od onog iz zvučnika. Čuje se ogromna razlika nego kad je mobitel izvan posude ili čaše. :-)

#7-Destroyed charger
Mnogima se kod iPhonea ne sviđa to što im se punjač brzo razbije. Meni se to još nije dogodilo,srećom,ali kako bi spriječila mogućnost da se punjač slomije,uzmi oprugu il' ti feder od kemijske i stavi ga na donji dio punjača i kabela,odmah do onog dijela koji ide u mobitel.☺️

#8-Remove scratches
Another life hacks for every single phone,haha. Dakle,svi znamo biti nepažljivi i sve to i onda nam padne mobitel iz ruku. I uz to još ogrebotina. Trošenje novca na novo staklo ili općenito imati takvo ružno staklo je nepotrebno. Sve što trebaš napraviti je uzeti pastu za zube i u tankom sloju ju nanijeti na ogrebotinu na mobitelu. Ostavi tako minut da se pasta osuši i maramicom ukloni pastu za zube. Ogrebotine više ne bi trebalo biti. :-)

#9-Sleeping with music?!
Mnogi od nas vole zaspati nekako uz glazbu,ali zašto da nam muzika svira cijelu noć? Samo nam se troši baterija. Dakle,i to se može podesiti. Otiđi u brojač i namjesti koliko minuta želiš do isteka. I umjesto da ti zvoni nekakav alarm,na dnu svih opcija imaš 'zaustavi reprodukciju'. To klikneš i sada samo upali svoju glazbu,utopli se u krevetu i zaspi.☺️


#10-LED flash for notifications!
Ako si osoba koja okreće mobitel tako da kamera i blic budi okrenuti tom stranom gore,so no one can stalk your notifications lol,često se zna dogoditi da ne znaš da si primila nekakvu poruku ili nešto,ako imaš isključen zvuk. Ovo nekad zna biti iritantno,ali možeš postaviti da te i LED svjetlo tj.blic obavještava kada dobiješ bilo kakvu obavijest ili poziv. Zna biti dobra stvar. 
Ideš na Postavke->Općenito->Pristupačnost->LED svjetlo za obavijesti/alarme(ne znam što piše točno,lol)


Aaand that's it for this post,cuties! Nadam se da vam se svidio i da je pomogao osobama koje imaju iPhone,heh. Kao što sam rekla,ovakav tip posta mogu napraviti i za Androide,samo mi recite,jel. I tako,pišite mi mišljenja dolje u komentare i na moj ask.fm profil,a mi se čujemo idući put. Xo,M!❤️



2 komentara:

  1. Zanimljiv post ! Inače nemam iPhone,ali svejedno korisni :)
    http://beautifulanduniqueforme.blogspot.hr/

    OdgovoriIzbriši