utorak, 12. siječnja 2016.

Back to school #2: 5 tips to get better grades

Hello everybody. Vratili smo se u školu,ah,tko će sad to izdržati... Nikako ne želim natrag,prebrzo su prošli ovi zimski praznici. Ali,što se mora mora se. 
Došlo je vrijeme za jedan back 2 school post. Tema jest o tome kako bolje učiti,mislim da je ovo po treći put na ovom blogu ali to uvijek dobro dođe. O ocjenama danas,nažalost,cijela naša budućnost ovisi. Ako sada nemamo dobre ocjene,ne idemo u dobru školu,ne možemo na odličan fakultet i onda nema dovoljno dobrog posla. Tako da,možda je bolje da se sada uhvatimo knjige.
Dat ću vam neke hackove i savjete kako bolje naučiti gradivo(svaki put ista tema,lol,ali uvijek se nađe nešto novo). Let's get started!❤️


Tip 1!
Uvijek moram na početku reći i uvijek ću ponavljati jer dok se to ne napravi,ništa od učenja. Dakle,ukoni sve nepotrebne stvari za stola,smeće... Sredi sobu jer nered unosi negativnu energiju. Najbitnije u tom sređivanju je ukloniti svu moguću tehnologiju iz sobe jer nam ona odvlači pažnju baš onda kada se moramo najviše koncentrirati. Dovoljno je sve to prebaciti u susjednu sobu,samo da se ne nalazi u tvojoj. Također,moraš imati svoje mjesto za rad. Ako nemaš vlastitu sobu(dijeliš je sa sestrom/bratom ili nešto slično,barem si nađi i osiguraj mjesto za učenje,negdje u miru i tišini. 

Tip 2!
Skrati si tekst! Raznih načina ima za  to. Jedan od njih je da uzmeš marker ili označivač teksta/stranica i označiš bitne dijelove teksta ili stranice. Nekako si označi bitne rečenice,tako da iz knjige ne čitaš neke nepotrebne činjenice npr.značenja nekih riječi i slično.
Drugi način jest malo kompliciraniji,ali učinkovitiji. Na jedan papir si napiši natuknice ili spojeni tekst tako da izvučeš najbitnije podatke iz udžbenika i preskočiš te neke nepotrebne stvari. To napraviš za svaku lekciju pojedinačno,ili čak za cijelu cjelinu zajedno i iz toga učiš. :-)


Tip 3!
Nešto vrlo bitno kod učenja jest da počneš na vrijeme. Odmah nakon što u školi naučite neku lekciju,kod kuće si ju ponovi i dobro nauči. Poslije,večer prije ispita će biti prekasno učiti lekciju koja se učila prije mjesec dana. Dakle,kad naučiš u školi jednu lekciju,ponovi ju doma. Kad naučiš drugu,ponovi nju i ostale prije nje kod kuće. Tako ćeš prije ispita morati samo na brzinu ponoviti,možda čak nećeš morati ni čitati lekciju u udžbeniku.☺️

Tip 4!
Ako učiš neki strani jezik,ili pak svoj materinji,bitno je da čitaš. Naglas. Osim što ćeš u svakom slučaju proširiti vokabular,lakše će ti biti sve ostalo vezano za gramatiku,a posebno za izgovor. Uglavnom,svaki dan čitaj neki tekst iz udžbenika tog jezika po 10-15 minuta. 


Tip 5!
Ovo sam rekla barem 10 puta na asku,a možda i ovdje,lol. 
Organiziraj si vrijeme. To je jako,jako bitno za učenje. Kupi si neki planer ili običnu bilježnicu u kojoj si zapisuj svaki dan što moraš napraviti. To unaprijed piši tako da ne zaboraviš što trebaš napraviti. Također,odredi od koliko do koliko sati učiš određeni predmet i detaljno se izorganiziraj. Vjeruj mi,bit će ti puno lakše.☺️

To je to za ovaj post,drage moje. Nadam se da vam se svidio i da će biti koristan za drugo polugodište. Pišite mi mišljenja u komentare i na ask,slobodno mi recite ako imate kakve primjedbe,zamjerke ili savjete-uvijek dobro dođu. Čujemo se u idućem postu. With love,M!❤️

Nema komentara:

Objavi komentar